Yahoo! Mail inloggen

Inloggen op je Yahoo! Mail kan gemakkelijk vanaf de website van Yahoo!. Uiteraard moet je wel de beschikking hebben over een @yahoo.com-mailadres. Op deze pagina laten we je zien hoe je inlogt op de webmail van Yahoo! en hoe je de mail van Yahoo! op je computer of tablet kunt installeren.

yahoo mail aanmaken
Yahoo! Mail inloggen: voer je mailadres en wachtwoord in

Inloggen op Yahoo! Mail

Yahoo! Mail openen? Het is beslist niet moeilijk. Ga als volgt te werk:

 1. Ga naar de website van Yahoo!. Dit doe je gemakkelijk door op deze link te klikken: https://mail.yahoo.com. Je kunt ook naar yahoo.com gaan en daar op het mail-icoon klikken.
 2. Als je je in Nederland bevindt, kom je nu op de loginpagina van Yahoo! Nederland. Vul je e-mailadres in en klik op volgende.
 3. Voer je wachtwoord in. Klik op aanmelden. Weet je je wachtwoord of e-mailadres niet meer? Klik dan op ‘Problemen bij het aanmelden?’
 4. Je bent nu ingelogd en je kunt je e-mail lezen.

Yahoo! Mail op je computer of tablet?

Je kunt je Yahoo! Mail ook in de app van je tablet of het mailprogramma op je computer binnenhalen. Zo hoef je niet steeds in te loggen met je loginnaam en wachtwoord. Handig voor als je een eigen computer of tablet hebt.

IMAP-instellingen voor Yahoo! Mail

IMAP (Internet Message Access Protocol, een protocol voor het synchroniseren van e-mail) is de instelling die je het beste kunt kiezen om je Yahoo! Mail met een mailprogramma op je pc of tablet te verbinden.

IMAP staat synchroniseren in twee richtingen toe. Dat betekent dat alles wat je doet met je mail in je mailaccount wordt verwerkt, of je nu via de webmail, op je telefoon of op je pc werkt. Hieronder zie je de instellingen die je moet overnemen om Yahoo! Mail op jouw apparaat te laten werken.

Inkomende mail (IMAP)

 • Server – imap.mail.yahoo.com
 • Poort – 993
 • SSL verplicht – Ja

Uitgaande mail (SMTP)

 • Server – smtp.mail.yahoo.com
 • Poort – 465 or 587
 • SSL verplicht – Ja
 • Authenticatie verplicht – Ja

Login-informatie

 • E-mailadres – Jouw volledige e-mailadres (naam@domein.nl)
 • Wachtwoord – Jouw gekozen wachtwoord
 • Authenticatie verplicht – Ja
Yahoo! Mail instellen op iPhone: een makkie
Yahoo! Mail instellen op iPhone: een makkie

Yahoo! Mail instellen op iPhone?

Heb je een iPhone? Dan kun je jouw Yahoo! Mail heel makkelijk instellen door naar ‘Nieuwe account’ te gaan en uit het rijtje te kiezen voor Yahoo! Als je nu inlogt met je gebruikersnaam en wachtwoord wordt alles automatisch ingesteld.

Heb je specifieke instructies voor jouw apparaat of mailprogramma nodig? Wend je dan tot de website of de fabrikant.

 

 

Plaats een reactie