Inloggen Gmail

Gmail is het e-mailaccount van Google. Het is een van de meest populaire e-mailaccounts. Er zijn een aantal aspecten die aan deze populariteit bijdragen. Zo is het aanmaken van een e-mailadres en het gebruik van de mail helemaal gratis, is het mailprogramma handig in gebruik, en werkt het ook goed wanneer je het wilt gebruiken vanaf een ander apparaat, zoals andere computers, je tablet, of je mobiele telefoon.

Al deze aspecten maken dat Gmail een goede keuze is als je op zoek bent naar een e-mailprogramma. Een account aanmaken is gemakkelijk en gratis. Zie hiervoor het kopje ‘Gmail aanmaken’. Heb je dit eenmaal gedaan, dan moet je inloggen om het e-mailprogramma te kunnen gebruiken. Hier lees je hoe je dat precies kunt doen.

Over Gmail

Gmail is de maildienst van internetgigant Google. Gmail wordt gratis aangeboden en mogelijk gemaakt door advertenties naast je inbox te tonen. Meer dan een half miljard mensen maken wereldwijd gebruik van de e-maildienst van Google. Daarmee is Gmail de meestgebruikte webmail ter wereld. Sinds februari 2007 is Gmail voor iedereen aan te vragen, daarvoor kon je er alleen met een uitnodiging gebruik van maken. Bij de introductie van Gmail was de gebruikte één gigabyte opslagruimte revolutionair te noemen.

Hoe werkt Gmail?

Inloggen op Gmail en het gebruik van Gmail is heel makkelijk gemaakt. Je vindt Gmail door naar gmail.com of naar mail.google.com te gaan. Meestal ben je al ingelogd van een vorige keer dat je jouw mail checkte. Zo niet, dan krijg je het loginscherm van Gmail te zien. Je moet dan inloggen met de gebruikernaam en het wachtwoord van je Google-account.

Via de link onder aan deze pagina klik je meteen door naar de inlogpagina van Gmail. Daar vul je je gebruikersnaam en je wachtwoord in. Je kunt ook met je telefoonnummer inloggen, als je dat eerder hebt opgegeven. Weet je je e-mailadres of wachtwoord niet meer, dan klik je op ‘e-mailadres vergeten’ respectievelijk op ‘wachtwoord vergeten’.

Snel Inloggen GMAIL

Als je een Gmail account hebt aangemaakt en je wilt het gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor het lezen van je binnengekomen e-mail of het verzenden van e-mail berichten, dan moet je hiervoor inloggen. Snel inloggen bij Gmail is heel gemakkelijk.

Via internet ga je naar de Gmail pagina. Hier kun je ook gemakkelijk komen door een zoekmachine te gebruiken. Vervolgens heb je je e-mailadres en wachtwoord nodig. Zorg dus dat je bij het aanmaken van je e-mailadres je wachtwoord ergens opslaat of opschrijft, of dat je het goed onthoudt.

Doe je dit niet en ben je je wachtwoord vergeten, dan moet je eerst een aantal andere stappen volgen alvorens je kunt inloggen op je Gmail account. Zie hiervoor ‘Gmail wachtwoord vergeten’. Heb je je e-mailadres en wachtwoord ingevuld en klik je verder, dan kom je meteen in je e-mailaccount terecht en kun je aan de slag.

Dit is de directe link naar de Gmail-omgeving: https://mail.google.com/mail/

Om in te loggen hoef je trouwens alleen het gedeelte van je mailadres voor het apenstaartje (@) in te voeren. Het gedeelte ‘@gmail.com’ kun je dus weglaten bij het inloggen op Gmail.

Gmail kun je vanaf elke computer bereiken

Omdat je je e-mailpagina via internet kunt bereiken, kun je deze vanaf elke computer bereiken. Dat is heel gemakkelijk als je van huis bent en je toch wilt controleren of er nieuwe e-mails zijn binnengekomen. Elke computer die je toegang geeft tot internet, kun je gebruiken om je Gmail account te openen. Je gaat simpelweg via internet naar de Gmail pagina en voert de hierboven beschreven stappen uit. Zo hoef je nooit te wachten tot je thuis bent voor het controleren van binnengekomen e-mail, bijvoorbeeld als je een belangrijke e-mail verwacht.

Inloggen met een ander Gmail-account
Inloggen met een ander Gmail-account

Gmail inloggen met ander account

Ga je naar Gmail vanaf je vaste computer, dan log je meestal automatisch in. Maar wat nu als je snel op Gmail wilt inloggen met een ander account? Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je de computer van iemand anders gebruikt of omdat je wilt inloggen op het mailadres van een huisgenoot.

Het makkelijkst is het in dat geval om naar Gmail te gaan in de privémodus of incognitomodus van je browser. Zo worden de cookies die normaal gesproken in je browser opgeslagen staan niet meegenomen. In Google Chrome kun je de incognitomodus activeren door in het menu te kiezen voor Nieuw incognitovenster vanuit het menu.

Een andere mogelijkheid is om rechtsboven in Gmail te klikken op uitloggen. Daarna kom je weer op het inlogscherm waar je je wachtwoord op moet geven. Nu klik je op je naam met het pijltje naar beneden in het inlogvenster. Dan krijg je het venster ‘een account selecteren’, waarna je kunt klikken op ‘een ander account gebruiken’. Wanneer je hier weer op hebt geklikt, kun je in Gmail inloggen met een ander account. Hiervoor geef je het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord op.

Op je account komen zonder je wachtwoord te onthouden

Het is heel fijn dat je via internet overal je account kun openen. Helaas moet je hiervoor wel altijd opnieuw je wachtwoord intypen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, kies dan voor manieren waarbij dit niet nodig is. Zo kun je bijvoorbeeld Gmail installeren op je smartphone. Als je eenmaal je telefoon hiervoor juist hebt ingesteld, kun je simpelweg via de e-mailapplicatie al je e-mail lezen en versturen, zonder dat je hiervoor een wachtwoord hoeft in te toetsen.

Een andere manier is het gebruik van een vast e-mailprogramma op je computer, zoals Microsoft Outlook. Dit is een e-mailprogramma dat op je computer staat en waarmee je e-mail kunt lezen en vesturen. Je kunt je account aan dit e-mailprogramma koppelen. Het instellen van je telefoon of e-mailprogramma op je computer voor gebruik van deze dienst is niet moeilijk. Lees hierover meer op de pagina ‘Gmail aanmaken’.

4 gedachten over “Inloggen Gmail”

Plaats een reactie