Hotmail aanmaken

Wanneer je vanuit je eigen naam wilt mailen is het nodig zelf een e-mailadres aan te maken. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, waarvan Hotmail nog altijd de meestgebruikte en populairste is. Een Hotmail-mailadres aanmaken doe je gemakkelijk online. 

Het oude Hotmail
Het oude Hotmail

Wat is Hotmail?

Hotmail (ook wel Microsoft Hotmail, Windows Live Hotmail en MSN Hotmail genoemd) is een door Microsoft aangeboden gratis e-maildienst. Hotmail begon in 1996 als een van de eerste commerciële e-maildiensten, maar werd later overgenomen door Microsoft.

Sinds enkele jaren is de officiële naam van Hotmail.com Outlook.com. Maar iedereen gebruikt nog de naam Hotmail en velen hebben ook nog een @hotmail.com-mailadres. Met ruim 400 miljoen is Hotmail een van de meest gebruikte diensten voor e-mail ter wereld. Alternatieven voor Hotmail zijn bijvoorbeeld Gmail en Yahoo Mail.

Hotmail aanmaken bij Outlook?

Het lijkt een beetje gek maar dat is het niet want Hotmail is in het verleden overgenomen door Microsoft. Deze heeft alle mail onder gebracht in hun systeem Outlook. Wel is het nog steeds mogelijk de @hotmail.com extensie te gebruiken.

Volg de onderstaande stappen om een adres aan te maken.

Hotmail aanmaken
Stap 1: Open de website 

Begin met het openen van de volgende linkhttps://login.live.com (link opent in nieuw scherm). Dit is het inlogadres wat je na registratie ook zal gebruiken.

Kies hier voor de optie “Geen account? Maak er een

Stap 2: Kies @hotmail.com 

Standaard biedt het systeem je een @outlook.com account aan maar het is zeker nog mogelijk om juist voor de Hotmail variant te kiezen. Kies deze optie in de dropdown.

hotmail-aanmaken-stap2

 

Stap 3: Vul de gegevens in

Er zijn nu veel velden die je moet invullen. Zorg ervoor dat je ook het telefoonnummer of tweede e-mailadres invult voor het geval je in de toekomst eens je wachtwoord kwijt bent.

Overige diensten

Nadat je je account hebt aangemaakt kan je gebruik maken van de e-mail. Toch is dit niet het enige waar je nu toegang tot hebt. Ook kan je gebruik maken van de Windows Live-mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de kalender, OneDrive en nog veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *