Hotmail aanmaken

Wanneer je vanuit je eigen naam wilt mailen is het nodig zelf een e-mailadres aan te maken. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, waarvan Hotmail nog altijd de meestgebruikte en populairste is. Een Hotmail-mailadres aanmaken doe je gemakkelijk online.

Het oude Hotmail
Het oude Hotmail – ken je het nog?

Wat is Hotmail?

Hotmail (ook wel Microsoft Hotmail, Windows Live Hotmail en MSN Hotmail genoemd) is een door Microsoft aangeboden gratis e-maildienst. Hotmail begon in 1996 als een van de eerste commerciële e-maildiensten, maar werd later overgenomen door Microsoft.

Sinds enkele jaren is de officiële naam van Hotmail veranderd naar Outlook.com. Maar iedereen gebruikt nog de naam Hotmail en velen hebben ook nog een @hotmail.com-mailadres. Met ruim 400 miljoen is Hotmail een van de meest gebruikte diensten voor e-mail ter wereld. Alternatieven voor Hotmail zijn bijvoorbeeld Gmail en Yahoo! Mail.

Hotmail aanmaken bij Outlook?

Het lijkt een beetje gek dat je een Hotmail-account aanmaakt bij Outlook. Maar dat is het niet want Hotmail is in het verleden overgenomen door Microsoft. Deze softwaregigant heeft alle mail onder gebracht in zijn systeem Outlook. De merknaam Hotmail wordt daarmee uitgefaseerd. Wel is het nog steeds mogelijk de @hotmail.com extensie te gebruiken én aan te maken.

Volg de onderstaande stappen om een Hotmail-adres aan te maken.

Hotmail aanmaken
Stap 1: Open de website 

Begin met het openen van de volgende linkhttps://login.live.com (link opent in nieuw scherm). Dit is het inlogadres wat je na registratie ook zal gebruiken.

Kies hier voor de optie “Geen account? Maak er een

Stap 2: Kies @hotmail.com 

Standaard biedt het systeem je een @outlook.com account aan maar het is zeker nog mogelijk om juist voor de Hotmail variant te kiezen. Kies deze optie in de dropdown.

hotmail-aanmaken-stap2

Kun je echt nog steeds een Hotmail-account aanmaken?

Ja, dat is anno 2018/2019 nog steeds mogelijk. Standaard biedt Microsoft je een Outlook-adres aan, maar als je zelf een @Hotmail-adres intypt of de het dropdown-menu gebruikt, kun je nog steeds een Hotmail-mailadres krijgen. Hou er wel rekening mee dat heel veel namen voor het @-symbool al geregistreerd zijn.

Je kunt nog steeds een Hotmail-account aanmaken
Je kunt nog steeds een Hotmail-account aanmaken

Stap 3: Vul de gegevens in

Er zijn nu veel velden die je moet invullen. Zorg ervoor dat je ook het telefoonnummer of tweede e-mailadres invult voor het geval je in de toekomst eens je wachtwoord kwijt bent.

Overige diensten

Nadat je je account hebt aangemaakt kan je gebruik maken van de e-mail. Toch is dit niet het enige waar je nu toegang tot hebt. Ook kan je gebruik maken van de Windows Live-mogelijkheden. Dit is bijvoorbeeld de kalender, OneDrive en nog veel meer!

1 gedachte over “Hotmail aanmaken”

Plaats een reactie