Gmail wachtwoord vergeten

Als je een Gmail-account hebt aangemaakt, en je wilt dit gaan gebruiken, dan dien je hiervoor in te loggen. Voor het inloggen heb je niet alleen je gebruikersnaam nodig, welke gelijk is aan je e-mailadres, maar ook het wachtwoord dat je hebt ingevuld bij het aanmaken van je account.

Wachtwoord vergeten

Gmail wachtwoord vergetenAls je je wachtwoord niet hebt opgeschreven of niet goed hebt onthouden, dan kun je dus niet inloggen op je Gmail account, waardoor je je binnengekomen e-mail niet kunt inzien en ook geen e-mail via deze account kunt versturen. Dit is erg vervelend. Gelukkig is hier iets aan te doen. Gmail heeft een speciale website, waar je terecht kunt in het geval dat je je wachtwoord vergeten bent.

Nieuw wachtwoord Gmail

 

Moet je een nieuw wachtwoord voor Gmail aanvragen? Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om een nieuw wachtwoord te krijgen:

  1. Vul je e-mailadres in en klik op verzenden
  2. Vervolgens word je gevraagd wat het laatste wachtwoord is dat je hebt ingevuld voor zover jij je kunt herinneren. Vul in wat je je denkt te herinneren en klik op doorgaan. Weet je het niet meer, dan kies je voor ‘ik weet het niet’.
  3. Kies de manier waarop je de verificatiecode wilt ontvangen. Dit kan via je telefoon of via een ander e-mailadres, waarop je wel kunt inloggen. Als het goed is heb je deze ingevuld op het moment dat je een e-mailaccount hebt aangemaakt. Zo niet, dan kun je niet voor deze optie kiezen. Klik na het maken van je keuze op ‘doorgaan’.
  4. Vul een aantal beveiligingsvragen in die worden gesteld en klik wederom op ‘doorgaan’.
  5. Je ontvangt een verificatiecode. Vul de verificatiecode in.
  6. Vervolgens wordt je gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Vul een nieuw wachtwoord in, en bevestig dit wachtwoord door het nogmaals in te vullen.
  7. Met het nieuwe wachtwoord kun je inloggen op je Gmail account.

 

Zorg ervoor dat je je wachtwoord niet meer vergeet! Schrijf het bijvoorbeeld op en geef het een veilig plekje.

2 gedachten over “Gmail wachtwoord vergeten”

Plaats een reactie