Gmail account maken

Wil je graag communiceren naar de buitenwereld en ben je op zoek naar een manier om je eigen e-mail te ontvangen en versturen? Maak dan een e-mailaccount aan. Ben je op zoek naar een plek waar je gratis zo’n account kunt aanmaken en gebruiken, dan kun je kiezen uit verschillende aanbieders. Een van de meest gebruikte aanbieder van e-mailaccounts wereldwijd is Gmail.

Wat is een Gmail account?

Een e-mailaccount is een postbus op internet waarop je e-mail kunt ontvangen en versturen. Je ontvangt alleen de e-mail die wordt gestuurd naar het e-mailadres dat jij gekozen hebt. Als je e-mail verstuurt, komt als afzender ook jouw e-mailadres erbij te staan. Het is dus een digitale brievenbus waarop je alle digitale post ontvangt die aan jou is geadresseerd. Kies je voor een e-mailaccount bij Gmail, dan heb je dus een account. Dit betekent dat je een e-mailadres hebt dat eindigt op @gmail.com. Zou je kiezen voor een andere aanbieder, dan zou je een ander e-mailadres krijgen. Hotmail gebruikt bijvoorbeeld @hotmail.com.

Gmail account makenHoe maak je een Gmail account?

Het aanmaken van een account is heel gemakkelijk en zelfs voor een leek zeer goed te doen. Je gaat simpelweg naar de website van Gmail. Klik op de knop ‘een account maken’. Vul alle benodigde gegevens in en volg de stappen. Het proces wijst zich vanzelf. Heb je eenmaal een inlog aangemaakt, dan moet je inloggen om je e-mail te kunnen lezen of e-mails te kunnen vesturen. Kijk hiervoor op de pagina ‘Inloggen’.

Andere doeleinden gebruiken

Gmail is niet alleen heel handig om te gebruiken voor privédoeleinden. Ook als je bijvoorbeeld een vereniging hebt, of je bent een project gestart en hebt een e-mailadres nodig waar mensen vragen of reacties naartoe kunnen sturen, is het heel handig om dit platform te gebruiken. Een nieuw account is helemaal gratis en is daarnaast in een wip aangemaakt. Dit maakt het een ideaal e-mailaccount om te gebruiken in situaties als deze.

Plaats een reactie