Gmail aanmaken

Er zijn verschillende platformen voor het aanmaken van je eigen e-mailadres, zodat je e-mail kunt ontvangen en vesturen. Een van de meest gebruikte is Gmail. Als je Gmail wilt gaan gebruiken, moet je eerst een Google Mail-account aanmaken. Hieronder beschrijven we hoe je een mailadres aan bij Gmail aanmaakt.

Account aanmaken bij Gmail

Gmail aanmakenHoe maak je een Gmail-account aan? Een account voor Google Mail aanmaken is heel gemakkelijk:

  1. Ga naar de website: www.gmail.com.
  2. Kies voor het aanmaken van een nieuw account.
  3. Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen.

Wordt op de computer die je gebruikt vaker ingelogd, dan zie je hier minimaal één account, waarbij alleen nog een wachtwoord nodig is om in te loggen. Volg in dat geval onderstaande stappen:

  1. Klik op account toevoegen.
  2. Kies voor account maken.
  3. Vul de gevraagde gegevens in en volg de stappen.

Zorg er wel voor dat je je e-mailadres en wachtwoord veilig opschrijft, of dat je deze goed onthoudt. Je hebt ze namelijk nodig om te kunnen inloggen op je account. Zie hiervoor de pagina ‘Inloggen’.

Gmail instellen op iPhone: een makkie
Gmail instellen op iPhone: een makkie

Je smartphone instellen voor toegang tot je Gmail account

Wil je altijd en overal je e-mail kunnen lezen en vesturen? Dan is het handig om dit via je smartphone te doen. Als je de telefoon eenmaal juist instelt, kun je via de e-mailapplicatie altijd je e-mail lezen en versturen, zonder te hoeven inloggen. Instellen doe je via een aantal stappen. Deze verschillen per telefoon. Je kunt ze heel gemakkelijk opzoeken via de zoekmachine.

Heb je een iPhone, ga dan naar ‘Account toevoegen’ en klik op Google. Je gaat dan naar de inlogpagina van Google, waar je Gmail na het opgeven van je e-mailadres en wachtwoord automatisch op je iPhone wordt ingesteld. Makkelijker kan het niet!

Gmail op je PC

Je Gmail-account bereiken via een e-mailprogramma op je computer
Een andere manier om niet steeds te hoeven inloggen, is door je e-mailaccount te benaderen via een programma op je computer, zoals Microsoft Outlook. Je kunt je account op deze manier alleen bereiken vanaf het Outlook programma op je eigen computer. Het instellen van Outlook, zodat je hierin met je Gmail-account kunt werken, gaat als volgt:

  1. Ga naar ‘bestand’
  2. Ga naar ‘accountinstellingen’ en de tab ‘e-mail’
  3. Klik op ‘nieuw’
  4. Vul de gegevens in en klik op ‘volgende’.

Je Google-mailbox is nu toegevoegd aan Microsoft Outlook.

Gmail-adres delen

Wil je een Gmail-account delen met meerdere mensen? Bijvoorbeeld omdat je een Gmail-account voor je vereniging aanmaakt?

Dit zegt Google erover:

Elk Gmail-account is bedoeld en ontworpen om door één gebruiker te worden gebruikt. Als meerdere gebruikers vaak dezelfde account openen vanaf verschillende locaties, kunt u een Gmail-drempel bereiken waardoor uw account tijdelijk wordt geblokkeerd.

Toch is het mogelijk op één Gmail-account met meerdere mensen te delen. Iedereen voegt dan simpelweg het aangemaakt Gmail-account toe aan zijn of haar mailprogramma. Of je logt simpelweg in met het Gmail-adres en het wachtwoord. Uiteraard moet wel iedereen op de hoogte zijn van het wachtwoord op op hetzelfde account in te kunnen loggen. Het kan wel zijn dat Google waarschuwt dat het account vanaf verschillende computers benaderd wordt.

Let op: kies niet voor een gemakkelijk te raden wachtwoord, zeker niet als je het met meerdere mensen deelt. Het verdient ook aanbeveling om het wachtwoord regelmatig te veranderen om een datalek van vertrouwelijke gegevens te voorkomen.

2 gedachten over “Gmail aanmaken”

Plaats een reactie